Trainers brein en leren

<training, motivatie, inspiratie-->     Afbeeldingsresultaat voor marina wakker     

Suzan Möller is eigenaar van Brainfact en is psycholoog/behandelaar en tennisleraar, neurofeedbacktherapeut en sensorymotor psychotherapist, level 1. Ze heeft 25 jaar ervaring in de zorg en zowel clienten als teams behandeld en getraind. 

 
"Suzan is een bevlogen trainer. Ze laat je zelf onderzoeken en ervaren, geeft helder aan hoe je je vaardigheden kunt verbeteren, wisselt dit luchtig af met aandacht voor theorie en toepassing en ze houdt het tempo erin. Ik geniet van iedere training".

Jacomina van Loon is beeldend kunstenaar en geeft daarnaast workshops schilderen. Zij is erg goed om een open en onderzoekende houding te creeeren en van daaruit iedereen de eigen creativiteit te laten ontdekken, ook als je denkt dat je niets met tekenen of schilderen hebt of denkt dat je niet creatief bent. Ze leert je vragen stellen en helpt doorbraken te forceren in het creatieve proces. In een tijd waarin het rationele brein met strukturen en regels en protocollen een grote rol speelt is veel creativiteit, eigenheid en nieuwsgierigheid lam gelegd. In de gezondheidszorg en onderwijs ontstaat de vraag hoe zelfsturende teams weer open worden en zelf op onderzoek uitgaan naar de grote hoeveelheid kennis die er is, als je buiten je eigen grenzen en kaders kijkt. Daarvoor moet er weer openheid en nieuwsgierigheid zijn. Toen Jacomina workshops over brein en creativiteit ging geven was duidelijk dat deze methodiek uitstekend past binnen het gedachtengoed en het trainingsaanbod van Brainfact.

 

Marina Wakker is opgeleid als arbeids-en organisatiepsycholoog en klinisch psycholoog en werkt als A&G-psycholoog bij DFG met zeer diverse opdrachtgevers, ook bij de overheid. Samen met Suzan Möller geeft en ontwikkelt ze de trainingen clientgericht werken met minder stress en meer passie in een tijd van regels en protocollen voor de gezondheidszorg en het onderwijs. De gemeenschappelijk basis ligt in de sensorymotor psychotherapy van Pat Odgen en Janina Fisher.   

Jolanda Kirpensteijn ontwikkelt samen met Brainfact de inclusie-academie van waaruit verrasserende en inclusie bevorderende evenementen en trainingen plaatsvinden. 

    

Op de foto links vindt een bijeenkomst plaats waarin mensen met een verstandelijke beperking samenwerken aan taken met mensen zonder beperking en zodoende een team vormen, waarbij beide zich aan elkaar moeten aanpassen om tot prestaties te komen.

Rechtsboven geeft Suzan een training aan sporters met gebruik van neurofeedback om concentratie en mentaal presteren te verbeteren en pacman te zien doorlopen als je je ontspannen concentreert en die staat weet vast te houden. In de trainingen, waarin ze samenwerkt met co-trainers komen prikkelverwerking, beweging, arousal, persoonlijkheid en gedachten veranderen aan de orde. (neuro-)psychologische theorie, testjes en zelf ervaren en experimenteren, ook in interactie met de groep komen aan bod. De inhoud hangt af van de doelen en wensen van de groep.

 

De trainingen worden ook gegeven als deel van een persoonlijk ontwikkeltraject, aan teams in de zorg of op scholen.